گوگرد زدایی گازوئیل تولید شده از لاستیک

گوگرد زدایی گازوئیل تولید شده از لاستیک

گوگرد زدایی و رنگ زدایی گازوئیل تایرهای باطله و روغن پیرولیز
چکیده:
افزایش جمعیت جهان و توسعه سریع صنعتی مرتبط با آن تقاضا برای روغن‌های سوختی فسیلی را افزایش داده‌اند. منابع سوخت های فسیلی محدود است،
و مطالعات زیادی برای یافتن منابع سوخت جایگزین انجام شده است. پیرولیز لاستیک زباله نفت (WTPO) به عنوان یک سوخت جایگزین توجه قابل توجهی را به خود جلب می کند زیرا خواص آن مشابه است.

 

به کسانی که از روغن دیزل. با این حال، WTPO دارای محتوای گوگرد بالای 1.0 درصد وزنی است که بالاتر از مقدار است ،حد استاندارد محیطی 0.1 درصد وزنی؛ بنابراین، نمی توان آن را مستقیماً در موتورها استفاده کرد. به این ترتیب است .برای حذف ترکیبات گوگرد از روغن های مشتق شده از تایر بسیار ضروری است. با این حال، پیدا کردن مناسب و روند سازگار با محیط زیست دشوار است. این مقاله مروری به ارائه انواع مختلف می‌پردازد
روش های گوگرد زدایی که برای حذف گوگرد از WTPO استفاده می شود، مانند هیدروسولفورسازی (HDS)
گوگرد زدایی اکسیداتیو (ODS)، گوگرد زدایی اکسیداتیو به کمک اولتراسوند (UAOD) و اسید رفتار. از این میان، HDS گران‌ترین است زیرا مصرف بالای هیدروژن را شامل می‌شود.
دما (~450 درجه سانتیگراد) و فشار بالا (~200 بار)، در حالی که UAOD یک کارآمد و اقتصادی است.

گوگرد زدایی گازوئیل تولید شده از لاستیک
1. مقدمه:
سالانه تقریباً 1.5 میلیارد تن لاستیک زباله تولید می شود و این میزان است.
پیش بینی می شود که مطابق با افزایش تقاضا برای خودروهای مرتبط با افزایش [1] افزایش یابد
توسعه اقتصادی و رشد جمعیت مثلاً تقریباً شش میلیون تن لاستیک زباله سالانه در ایالات متحده آمریکا و اروپا تولید می شود [1-3].
لاستیک‌های زباله در محل‌های دفن زباله یا سوزانده می‌شوند، اما روش‌های مختلفی وجود دارد
برای بازیافت تایرها برای استفاده در کاربردهای مختلف یا بازیابی مواد انرژی طراحی شده است.
با این حال، این روش ها محدودیت های خاصی دارند و بازیافت لاستیک ها دشوار است زیرا مونومرهای لاستیکی در طی فرآیند ولکانیزاسیون با گوگرد به هم متصل می شوند تا به دست آیند استحکام مکانیکی و بهبود خواص ترموستاتیک لاستیک [4،5].

ماده لاستیک یک محصول غیر قابل تجزیه زیستی است. بنابراین، دفع آن (دفن زباله و سوزاندن) مشکل ساز، ناپایدار است و به طور بالقوه باعث هر دو محیط زیست می شود و مشکلات مرتبط با سلامتی فضاهای بزرگ برای دفن زباله لاستیک مورد نیاز است و این امر به نفع آن است
رشد مکان های پرورش حشرات و پشه ها که به بیماری ها کمک می کند. سوزاندن لاستیک های زائد گازهای مضر مانند CO، CO2، NOx و SOx تولید می کنند و گازهای سمی دودهای هیدروکربن پلی آروماتیک (PAH) منتشر شده باعث آلودگی محیط زیست و آسیب می شود
سلامت انسان [5-7]. با این حال، تولید روغن ضایعات تایر از طریق فرآیند پیرولیز نسبت به سایر هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) توجه بیشتری را به خود جلب می کند زیرا دارای آن است
خواص سوخت مشابه با دیزل نفتی است. روغن ضایعات پیرولیز تایر (WTPO) دارای یک ارزش حرارتی بالاتر 39.1-44 MJ/kg در مقایسه با آنچه از سایر زیست توده ها به دست می آید.
به صورت نخل (18 تا 20 مگاژول بر کیلوگرم) یا پوسته برنج (15 مگاژول بر کیلوگرم). علاوه بر این، WTPO می تواند به عنوان جایگزین استفاده شود.
سوخت برای موتورهای احتراقی، کاهش مصرف سوخت فسیلی.

پیرولیز می تواندنقش مهمی در تبدیل تمیز لاستیک های زائد. این یک تجزیه ترمو شیمیایی است
فرآیندی که در دماهای بالا و فشار کم در غیاب اکسیژن رخ می دهد.
که تایرها را به روغن، زغال سنگ جامد و مایعات یا گازهای کم مولکولی تبدیل می کند [4،8-10].
مشخص شده است که WTPO دارای محتوای گوگرد بالاتر (0.7-1.7) نسبت به WTPO است سوخت مایع استاندارد این محتوای بالای گوگرد، کاربرد WTPO را در واقعیت محدود می کند.
موتورهای احتراقی (جدول 1) [5،11-13] به دلیل وجود ترکیبات گوگردی (شکل 1) در WTPO باعث انتشار SOx بسیار سمی می شود که یک محیط زیست قابل توجه است و تهدید سلامتی، در حین احتراق آن. بنابراین، یک روش گوگرد زدایی کارآمد به ترکیبات گوگرد را از WTPO قبل از استفاده به تنهایی یا در سوخت های دیزل تجاری حذف کنید.

جدول 1. تجزیه و تحلیل نهایی WTPO.

شکل 1. ترکیبات مختلف گوگردی.

هدف این مقاله بررسی روش‌های گوگردزدایی مختلف مورد استفاده برای WTPO و امکان استفاده از WTPO به عنوان منبع انرژی جایگزین. مختلف روشهای فعلی مورد استفاده در گوگردزدایی از نفت کوره، عمدتاً گازوئیل و روغن مدل، هستند ارایه شده. انتظار می رود صنعت پالایش نفت و محققین سایر بخش ها کسانی که روی گوگرد زدایی از نفت کوره، به ویژه WTPO کار می کنند، از مطالعه بهره مند خواهند شد.
2. پیرولیز لاستیک زباله:
لاستیک‌های ضایعاتی از ترکیبات پلیمری بالا تشکیل شده‌اند و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است
روش های پردازش لاستیک های زباله به شیوه ای سازگار با محیط زیست و کارآمد.
پیرولیز سبزترین و کارآمدترین فرآیندی است که اجازه می دهد.
تولید سوخت و مواد شیمیایی از لاستیک های ضایعاتی و از این نظر تجزیه در اثر حرارت زباله ها لاستیک به عنوان تجزیه ترموشیمیایی ترکیبات آلی موجود در زباله ها تعریف می شود.
گوگرد زدایی گازوئیل تولید شده از لاستیک [14-17].

پیرولیز لاستیک زباله در یک اتمسفر بی اثر در دمای 400 تا 800 درجه سانتیگراد رخ می دهد.
گازی شدن جزئی نیز می تواند در طی پیرولیز در رابطه با مقدار کمی هوا رخ دهد حاضر. چندین روش پیرولیز در رابطه با عملیات مختلف توسعه داده شده است
شرایطی مانند اتمسفر، خلاء، سریع کاتالیزوری، فوق سریع (فلش) و پیرولیز آهسته.
از این میان، پیرولیز سریع کاتالیزوری به عنوان استفاده از بیشترین توجه تحقیقاتی را به خود جلب کرده است  کاتالیزور در فرآیند پیرولیز می تواند بازده محصول را بهبود بخشد، سرعت واکنش را افزایش دهد.
و زمان واکنش را کوتاه کنید. پیرولیز لاستیک های زائد در انواع مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است
راکتورها، مانند کوره های پیچی راکتور بستر ثابت یا راکتورهای کوره دوار و بستر سیال راکتورها برای به دست آوردن محصولات پیرولیز [17-19].

3. ویژگی های WTPO:
پیرولیز لاستیک های ضایعاتی تحت تبدیل حرارتی سه نوع محصول به دست می دهد:
زغال سنگ باقیمانده، گازها و محصول اصلی WTPO. گازهای تولید شده (سنگاز) شامل هیدروکربن ها، H2، CO، CO2 و H2S، و عمدتاً در احتراق برای دیدار استفاده می شوند.
انرژی گرمایی مورد نیاز فرآیند پیرولیز. کربن جامد سیاه نوع اصلی آن است زغال سنگ باقیمانده در طی پیرولیز لاستیک زباله به دست می آید و می توان از آن به عنوان کربن دوباره استفاده کرد.
کربن فعال سیاه یا ارتقا یافته، که برای جذب فلزات سنگین مناسب است آب [20-22]. WTPO یک مایع متراکم قهوه ای تیره با بوی قوی است و از آن تشکیل شده است
هیدروکربن ها با طبیعت های مختلف: آلیفاتیک (آلکان ها)، آروماتیک (بنزن، تولوئن، زایلن، اتیل بنزن و مقادیر کمی از PAH) و ترکیبات هترواتم. شیمیایی محصول ارزش افزوده (DL-limonene) نیز در WTPO یافت می شود و بازار تخمینی دارد.
قیمت هر کیلوگرم …………….. همه این مواد شیمیایی را می توان جدا کرد و به عنوان منبع استفاده کرد
انرژی در مواد شیمیایی خام و در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، دارویی، و پتروشیمی [16،23،24]. WTPO همچنین می تواند به طور مستقیم در ژنراتورها، بویلرها و موتورهای احتراقی به دلیل ارزش گرمایشی بالا. با این حال، همانطور که گفته شد، WTPO حاوی مقادیر نسبتاً بالایی گوگرد است و ویسکوزیته بالایی دارد که بیشتر نیاز دارد
ارتقاء کاتالیزوری اگر قرار است به عنوان سوخت در وسایل نقلیه استفاده شود [25،26].

4. روش های مختلف گوگردزدایی مورد استفاده برای ارتقاء WTPO:
روش های مختلف گوگردزدایی شیمیایی، مانند هیدروسولفورزدایی (HDS)، اکسیداتیو، گوگرد زدایی اکسیداتیو استخراجی، جذبی، فوتوکاتالیستی و به کمک امواج فراصوت برای ارتقاء WTPO و تیمار اسیدی به عنوان یک مورد استفاده شده است روش گوگرد زدایی فیزیکی تمام این روش های گوگرد زدایی در زیر توضیح داده شده است.

4.1. هیدروسولفورزدایی WTPO

هیدروسولفورزدایی (HDS) یک فرآیند رایج است که معمولاً در صنعت پالایش نفت استفاده می شود. این فرآیندی است که در آن یک منبع گاز هیدروژن برای تصفیه هیدروژنی نفت کوره برای تولید نفت کوره با سولفور بسیار کم فراهم می شود. فرآیند HDS به دلیل نرخ بالای حذف گوگرد، پایداری کاتالیزور و سهولت سازگاری با خوراک، روشی ارجح در صنعت نفت است. کاتالیزورها نقش مهمی در فناوری HDS دارند. غلبه بر موانع (سولفیدهای دارای مانع فضایی) مرتبط با فرآیند HDS با بهبود فعالیت کاتالیزور و فراهم کردن شرایط فرآیند مناسب امکان پذیر است [27،28].

جانتاراکسا و همکاران فرآیند HDS را برای بهبود کیفیت WTPO مطالعه کردند و بر کاهش ترکیبات گوگردی با استفاده از سه کاتالیزور مختلف، مولیبدن (Mo)، نیکل-Mo (NiMo)، یا کبالت-Mo با پشتیبانی از آلومینا (γ-Al2O3) تمرکز کردند. حداکثر راندمان حذف گوگرد (87.8٪) در شرایط بهینه زیر به دست آمد: دما -250 درجه سانتیگراد، زمان – 30 دقیقه، بارگیری کاتالیزور – NiMo/γ-Al2O3، 2 وزنی، فشار هیدروژن – 2 بار [3].

جانجا و همکاران بر روی تصفیه هیدروژنی WTPO برای تولید یک روغن سوختی غنی از هیدروکربن با کیفیت بالا متمرکز شدند و ترکیبی از تترالین و H2 برای ارائه یک منبع هیدروژن برای افزایش تصفیه آب WTPO استفاده کردند. این مطالعه با هدف ارتقاء WTPO با کاهش محتوای گوگرد (S) و نیتروژن (N) و امکان استفاده از آن به عنوان جایگزین سوخت فسیلی انجام شد. چندین نوع کاتالیزور فلزی (AC، Ir/C، Pt/C، Ru/C و Pd/C) در آن مطالعه استفاده شد.

کمترین مقدار نیتروژن (0.09 درصد وزنی) و S (15 پی پی ام) در شرایط واکنش زیر به دست آمد:

دما –  C ◦430، زمان – 2 ساعت، دوز کاتالیزور – Pt/C، 15 وزنی، فشار هیدروژن – 6 مگاپاسکال. [29].

تا به امروز، بسیاری از روش های HDS برای ارتقاء WTPO با کاهش مقادیر نیتروژن، گوگرد و ترکیبات غیر اشباع نامطلوب در WTPO استفاده شده است (جدول 2).

 

مطالعات انجام شده تا کنون نشان می دهد که فرآیند HDS یک روش بسیار موثر است که می تواند برای بهبود کیفیت WTPO، کاهش ویسکوزیته و افزایش محتوای کسر اشباع WTPO مورد استفاده قرار گیرد [30-33]. با این حال، این کار بسیار هزینه بر است، زیرا شامل در شرایط دما و فشار بالا و مصرف هیدروژن بالا انجام می شود.

جدول 2- تجزیه و تحلیل نهایی WTPO

4.2. گوگرد زدایی اکسیداتیو (ODS) WTPO

فرآیند سولفورزدایی(گوگرد زدایی) اکسیداتیو (ODS) ‏(‏شکل ۲)‏توجه محققان را با توجه به شرایط واکنش مرتبط ملایم و راندمان سولفورزدایی نفت سوخت فوق عمیق جلب می‌کند [‏ ۳۳ – ۳۵ ]‏. در فرآیند ODS، ترکیبات ارگانوسولفور به سولفون‌ها و سولفیدها اکسید می‌شوند و این ترکیبات در نهایت با استخراج قطبی، جذب سطحی، تقطیر یا تجزیه حذف می‌شوند. چندین عامل اکسید کننده، مانند H [‏ ۲ ]‏ O [‏ ۲ ]‏، O۲، K۲FO۴، هیدروپروکسید زیره سبز ‏  (CHP)‏و ترت بوتیل هیدروپروکسید ‏ (TBHP)‏در فرآیند ODS استفاده شده‌اند. از این میان، بسیاری از محققان به دلیل در دسترس بودن تجاری و هزینه پایین از H [‏ ۲ ]‏ O [‏ ۲ ]‏ به عنوان یک عامل اکسید کننده استفاده کرده‌اند؛ علاوه بر این، آلایندگی کمتری دارد و نسبتا کمتر خورنده است.

 

شکل 2. مکانیسم درگیر در گوگرد زدایی اکسیداتیو نفت کوره.

شکل 2. مکانیسم درگیر در گوگرد زدایی اکسیداتیو نفت کوره.

 

ژانگ و همکارانش ODS روغن لاستیک فرسوده را با ترکیب فرآیندهای اکسیداسیون و جذب انتخابی مورد مطالعه قرار داد. آزمایش‌ها با استفاده از این فرآیند ODS در یک راکتور دسته‌ای با استفاده از مخلوط H2O2-اسید فرمیک به عنوان اکسیدان و Al2O3 به عنوان جاذب گوگرد انجام شد. حداکثر بازده ODS 81% و 84% از نفت خام و تقطیر ضایعاتی به ترتیب تحت شرایط زیر بدست آمد: دما ◦ 80، زمان 240 دقیقه، نسبت روغن به H2O2 1/4، v/ v، نسبت اکسیدان H2O2 به اسید فرمیک – 1/1، v/v. جاذب Al2O3 همچنین توانایی حذف گوگرد بالایی را پس از سه فرآیند گوگرد زدایی-باززایی متوالی نشان داد [2]. آیدین و همکارانش گوگرد زدایی از روغن ضایعات تایر را با استفاده از انواع مختلف کاتالیزورها (CaO، Ca(OH)2 و NaOH)، اکسیدان ها و مواد افزودنی مورد مطالعه قرار دادند.

 

جدول 3. روش های مختلف ODS مورد استفاده برای حذف گوگرد از WTPO.

4.3. گوگرد زدایی اکسیداتیو به کمک اولتراسوند (UAOD) WTPO

گوگردزدایی اکسیداتیو به کمک اولتراسوند (UAOD) روشی است که برای ایجاد یک واکنش اکسیداسیون با ترکیبات سولفور تحت شرایط واکنش ملایم استفاده می‌شود. این فناوری نوآورانه UAOD برای بهبود کارایی گوگردزدایی فرآیندهای ODS معمولی معرفی شده است [45،46]. به دلیل فرآیند کاویتاسیون، UAOD در حذف گوگرد موثرتر از فرایندهای ODS معمولی است. کاویتاسیون (Cavitation) پدیده ای است که به تشکیل، رشد و برخورد ریزحباب ها در محیط مایع نسبت داده می شود و انرژی گرمایی و فشار بیش از حد در محیط واکنش ایجاد می کند. ​

 

اثرات فیزیکی و شیمیایی پدیده کاویتاسیون با افزایش نرخ انتقال جرم سطحی بین فازهای هیدروکربن و اکسیدان، سرعت واکنش اکسیداسیون را در فرآیند UAOD بهبود می‌بخشد. ​

چن و همکارانش کارایی حذف گوگرد از WTPO از طریق فرآیند UAOD با استفاده از یک کاتالیزور فلزی انتقالی (اسید فسفو تنگستیک، H3PW12O40)، محلولی از اکسیدان H2O2، و یک عامل دوفازی تترااکتیلامونیوم برمید بررسی کردند. مخلوط واکنش با انتشار امواج فراصوت (اولتراسوند) در شرایط زیر اکسید شد: زمان اکسیداسیون ۲۰ دقیقه، دمای اکسیداسیون ۸۸ درجه سانتیگراد، و فرکانس فراصوت ۲۰ کیلو هرتز؛ مخلوط واکنش با انتشار امواج فراصوت (اولتراسوند) در شرایط زیر اکسید شد: زمان اکسیداسیون ۲۰ دقیقه، دمای اکسیداسیون ۸۸ درجه سانتیگراد، و فرکانس فراصوت ۲۰ کیلو هرتز؛ WTPO اکسید شده با استونیتریل استخراج شد و پس از آن فرآیند جذب که از Al۲O۳ به عنوان جاذب استفاده می‌کرد، انجام شد. حداکثر راندمان سولفورزدایی (گوگردزدایی) ۸۹ % پس از فرآیند دو مرحله‌ای UAOD به دست آمد. نتایج نشان داد که میزان گوگردزدایی تحت تأثیر مقدار کاتالیزور، زمان فراصوت و قطر ستون جذب قرار دارد. همچنین مشخص شد که راندمان و کارایی اکسیداسیون با افزایش درصد کاتالیزور فلز انتقالی افزایش می‌یابد. در ضمن ،زمان فراصوت طولانی‌تر نیز فرآیند اکسیداسیون را افزایش داد [52]. ​

تحلیل و تجزیه هزینه – فایده حذف گوگرد آلی از WTPO از طریق فرآیند جریان پیوسته UAOD نیز توسط چن و همکارانش انجام شد. هزینه و درصد حذف گوگرد بر اساس استفاده از یک یا دو واحد UAOD مقایسه شد. هزینه یک واحد UAOD به صورت ۰.۷۰ دلار / Gal با حذف گوگرد ۶۸ % اندازه‌گیری شد، در حالی که درصد هزینه و حذف برای دو واحد UAOD متصل به یک سری به ترتیب ۱.۳۹ دلار / Gal و ۹۰.۹۱ % بود. این نتایج نشان داد که فرآیند UAOD جریان پیوسته مزایای اقتصادی بسیار خوبی از طریق بازیافت لاستیک‌های زباله، همراه با حذف آلودگی زیست‌محیطی، مانند انتشار SO۲ بالا و PM سولفات فراهم می‌کند [‏ ۵۳ ]‏.

4.4. گوگرد زدایی WTPO با تصفیه اسیدی

اسلام و همکارانش سولفورزدایی(گوگردزدایی) WTPO را با استفاده از یک روش تصفیه اسیدی مورد مطالعه قرار دادند که شامل سه مرحله : (‏۱)‏حذف رطوبت، (‏۲)‏گوگردزدایی و (‏۳)‏تقطیر است. شکل ۳ تصویری از WTPO خام را نشان می‌دهد. در مرحله اول، WTPO خام تا دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شد تا رطوبت حذف شود. در مرحله دوم، سولفوریک اسید هم مرکز (‏۸ %)‏با WTPO بدون رطوبت مخلوط شد و سپس به طور کامل هم زده شد؛ سپس این مخلوط در مدت حدود ۴۰ ساعت ته نشین شد. لایه بالایی مخلوط یک لایه روغن نازک، لایه زیرین لجن غلیظ و راندمان حذف گوگرد 61.6٪ بود. در مرحله سوم، لایه بالایی نفت (روغن) در فرآیند تقطیر برای جداسازی هیدروکربن‌های سبک و سنگین مورد استفاده قرار گرفت. نویسندگان دریافتند که WTPO تقطیر شده مشابه سوخت دیزل است و می تواند از آن برای جایگزینی سوخت دیزل در موتورهای کوچک استفاده شود. این نتایج نشان داد که ترکیبی از WTPO (‏۲۵ %)‏و سوخت دیزل (‏۷۵ %)‏می‌تواند بدون نیاز به اصلاح موتور استفاده شود [‏ ۵ ]‏. ​

شکل 3. نفت خام ضایعات تایر در اثر حرارت (WTPO).

 

 

 

Rujiravorawut و همکاران. گوگرد زدایی WTPO را با استفاده از سه اسید قوی معمولی مختلف، H2SO4، HNO3، و HCl مورد بررسی قرار داد که به موجب آن روغن و اسید مشتق شده از تایر در یک بشر با نسبت 10:1 مخلوط شدند. لجن تولید شده در ته بشر خارج شد و سپس روغن با یک پایه هیدروکسید سدیم به نسبت ۱: ۱۰ خنثی شد.​ ​

واکنش در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد با هم زدن در دور ۸۰۰ rpm  (دور در دقیقه) به مدت ۲ ساعت در طول عملیات اسید – باز انجام شد و سپس محصول روغن مایع با استفاده از کروماتوگرافی گازی (‏GC)‏آنالیز شد. نتیجه کاهش در مقدار WTPO پس از تصفیه اسیدی، به دلیل تولید لجن را نشان داد. با این حال، یک ایراد عمده در این روش این است که تصفیه بیشتر برای دفع لجن مورد نیاز است [‏ ۵۴ ]‏. ​

احمد و همکاران، اللال و همکاران، و داگان و همکاران. [55-58] از تصفیه اسیدی برای گوگردزدایی از روغن لاستیک های زائد استفاده کردند. با این حال، نتایج نشان داد که خالص‌سازی روغن تایر زباله با استفاده از تصفیه اسیدی، نوید بخش نیست زیرا پسماند سمی زمانی تولید می‌شود که این اسیده‌ای قوی در فرآیند تصفیه مورد استفاده قرار گیرند و این امر مشکلات زیست‌محیطی مرتبط با آن را تشدید می‌کند. ​

با این حال، نتایج نشان داد که تصفیه روغن ضایعات تایر با استفاده از تصفیه اسیدی نویدخش نیست زیرا زمانی که این اسیدهای قوی در فرآیند تصفیه مورد استفاده قرار می گیرند، زباله‌های سمی بیشتری تولید می‌شوند و این امر مشکلات زیست‌محیطی مرتبط با آن را تشدید می‌کند. ​

۵. نتیجه‌گیری

WTPO یک منبع تغذیه سوخت هیدروکربنی جالب توجه است که در چند سال اخیر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده‌است. روغن مشتق شده از تایر به دلیل ارزش حرارتی و خواص سوخت بالا، پتانسیل بالایی برای جایگزینی سوخت مایع معمولی دارد و استفاده از آن وابستگی به منابع طبیعی را به حداقل می رساند. اگر چه خواص سوخت نفت حاصل از سوخت‌ها مشابه با سوخت‌های فسیلی است، محتوای گوگرد استفاده مستقیم آن را در موتورها محدود می‌کند. در طول احتراق در موتورها، مقدار گوگرد موجود در نفت کوره به گاز سمی SOx تبدیل می‌شود که منجر به تشکیل باران اسیدی و آلودگی هوا می‌شود. ​

فرآیند HDS عموما در صنعت پالایش نفت برای حذف ترکیبات گوگردی استفاده می‌شود. با این حال، هزینه‌های سرمایه‌گذاری و عملیاتی فرآیند HDS بسیار بالا هستند. برای حذف ارگانوسولفور و مشتقات آن، فرآیند HDS تحت شرایط دما و فشار بالا انجام می‌شود و به حجم رآکتور بزرگی نیاز دارد. بعلاوه، WTPO با محتوای سولفور بالا ممکن است به دلیل افزایش مصرف هیدروژن و کاهش بازده کاتالیست، برای استفاده در فرآیند HDS مناسب نباشد. روش دیگر کاهش محتوای سولفور WTPO روش تصفیه اسیدی است، اما فرآیند تصفیه اسیدی روش امیدوار کننده‌ای نیست زیرا پسماند سمی از محتوای سولفور و لجن در طول فرآیند تولید می‌شود. این امر باعث می شود که این روش، سازگار با محیط زیست نباشد. ​

گوگرد زدایی اکسیداتیو (ODS) به دنبال جذب/استخراج، توجه فزاینده‌ای را به عنوان یک روش گوگردزدایی جایگزین برای فرآیندهای تصفیه HDS و اسید‌کاری به خود جلب می‌کند. ODS حذف موثر ترکیبات گوگرد و ضایعات روغن لاستیک را با گوگرد بسیار کم امکان پذیر می کند که می توان تحت شرایط واکنش ملایم به دست آورد. این روغن لاستیک با محتوای گوگرد کم را می توان به طور مستقیم یا مخلوط در موتورهای سوخت استفاده کرد. جالب توجه است که یک تکنولوژی جدید گوگردزدایی به نام UAOD همراه با جذب / استخراج به عنوان یک تکنولوژی موثر برای حذف گوگرد و تولید روغن لاستیک سولفورزدایی (گوگردزدایی) شده با کیفیت خوب تحت شرایط محیطی توسعه داده شده‌است. علاوه بر این، فناوری UAOD مزایای اقتصادی را برای صنعت مدیریت لاستیک فرسوده فراهم می کند. ​

لازم به ذکر است که حضور کاتالیزور، ضریب شکست WTPO را بهبود می‌بخشد و محتوای گوگرد را کاهش می‌دهد. با این حال، علی‌رغم مزایای مرتبط با گوگردزدایی کاتالیزی، هنوز برخی محدودیت‌ها وجود دارد (‏مانند بازیابی نفت، هزینه کاتالیست، و غیرفعال سازی و احیا کاتالیست)‏. علاوه بر این، ارتقا WTPO با استفاده از روش‌های مختلف سولفورزدایی کاتالیزوری در سیستم‌های آزمایشی و مقیاس کامل نیز یک چالش مهم است. بنابراین، یک روش گوگردزدایی پایدار برای بهبود جنبه‌های اقتصادی فرآیند ضروری است. ​

گوگردزدایی و رنگ زدایی گازوئیل تایرهای باطله و روغن پیرولیز

گوگرد زدایی گازوئیل تولید شده از لاستیک

ویدئو های ما در آپارات

اضافه کردن یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد